top of page

Werkwijze

Massage en bewegingstherapie

Kennismaking en intake

Bij de eerste afspraak hebben we vooraf een kennismakingsgesprek.

Ik hoor dan graag wat je verwacht van de behandeling. We bespreken je wensen en klachten aan de hand van een intakeformulier. Hiermee brengen we je (medische) geschiedenis, je leefgewoonten, je lichamelijk en geestelijk welzijn in kaart.
Als ik twijfel of vermoed dat er meer onderzoek nodig is, verwijs ik je door naar een huisarts, specialist of een andere therapeut. Ook als er sprake is van contra-indicaties zal ik je vragen eerst contact op te nemen met je huisarts of specialist.

Bodyreading

Als je wilt kunnen we in de eerste of tweede sessie een bodyreading doen. Hierbij kijken we samen naar je houding, de stand van je lichaamsdelen ten opzichte van elkaar, je manier van bewegen en lopen, de manier waarop je je ademhaling gebruikt en hoe je de doorstroming in je lijf voelt.

Eerste sessie

Tijdens de eerste sessie probeer ik verbinding met je te maken door aandachtig te kijken, te voelen en te luisteren. Ik stem mijn aanraking
op je af en nodig je uit om bewust te ervaren wat zich op dat moment afspeelt in je lijf, gedachten en emoties. Ik laat je kennismaken met diverse technieken die elk hun eigen kwaliteit en kracht hebben.

Na afloop evalueren we de sessie en bespreken we een mogelijk vervolgtraject. Zo nodig maken we een behandelplan.

Bij het begin van elke vervolgafspraak bespreken we de impact van de behandeling en de veranderingen die je bemerkt op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau.

Ontspanningsmassage

Ook voorafgaand aan een ontspanningsmassage hebben we een kennismakingsgesprek. We bespreken de reden voor je bezoek, de aandachtspunten en je medische geschiedenis.

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. 

DSC_0007B_edited.jpg
bottom of page