top of page

Over Ineke

Een andere wending

Enkele jaren geleden besloot ik mijn leven een andere wending te geven en dingen te gaan doen waarmee ik anderen en mezelf blij kan maken.

Ik volgde een opleiding tot verzorgende en werkte tegelijkertijd in een verpleeghuis. 

Tijdens het werken met ouderen merkte ik welk positief effect een enkele aanraking kan hebben, zowel fysiek als mentaal.

Ik ben altijd geïnteresseerd in de mens en zijn verhaal op zowel lichamelijk als geestelijk niveau.  

 

Aanraken is een vorm van non-verbale communicatie die tot in de kleinste cel voelbaar is en veel in beweging zet. Met aandacht aanraken kan een helende kracht oproepen, tot verbinding leiden en daardoor tot bewustzijn. Het kan ook een gevoel van vertrouwen geven. 

DSC_0135B_edited.jpg

Holistische massage

Zelf heb ik in een tijd van stress en chaos de weldadige uitwerking van een holistische massage ervaren. Het bracht me even terug naar ‘mijn’ kern en maakte mij bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest. 

 

Al snel besloot ik de vierjarige HBO-opleiding holistische massage en bewegingstherapie te volgen bij de Akademie voor massage en beweging in Amsterdam, waar ik in mei 2019 afstudeerde. Onderdelen van het programma waren medische basiskennis, therapeutische vorming, massagetechnieken, dans en beweging. Bewustzijn en zelfonderzoek stonden daarbij altijd centraal.

 

Aanraken voelt voor mij heel natuurlijk, het is als een onderdeel van mezelf. In mijn massagepraktijk heb ik een fascinatie ontwikkeld voor de werking van ons lichaam en onze geest en hoe deze voortdurend met elkaar communiceren. Een massage kan betekenisvol zijn voor iemands kwaliteit van leven. 

bottom of page